Esdeveniments SCAF

Nota: Xerrada al centre cultural Ton i Guida de Barcelona (25/5/2017)

 

El passat dia 25 de maig de 2017, la SCAF va ésser convidada a fer una xerrada al centre cultural TON i GUIDA al barri de Roquetes a Barcelona. Com a representants de la SCAF va assistir el seu President d’honor Sr. Francesc Vega Sala i la vocal Sra. Cristina Martínez Vicente. Varen assistir a la xerrada un grup de veïns i veïnes del barri als quals se’ls va explicar els diferents tipus de parelles sentimentals reconeguts en la nostra legislació de Catalunya i les relacions convivencials d’ajuda mútua. Tot seguit es va respondre a les preguntes i qüestions que els assistents varen plantejar, aquestes, dirigides bàsicament a les derivades del tema de la pensió de viduïtat en el cas de separació i/o divorci i en relació als drets de viduïtat de la nova parella.

 

Xerrada al centre cultural Ton i Guida

 

I Jornada Italo-catalana de dret de les persones i de les relacions familiars (13/10/17 Nàpols)

Benvolgudes i benvolguts,

Us fem a mans el programa de la Primera Jornada Italo-catalana de dret de les persones i de les relacions familiars coorganitzada amb lAIAF (Associazione Italiana degli Avvocati per la famiglia e per i minori).

La Jornada es celebrarà el 13 doctubre del 2017 a la Biblioteca Storica Alfredo De Marsico, Castel Capuano, pols.

Els advocats de família italians i catalans es troben amb la finalitat d'un intercanvi formatiu sobre el dret i la justícia de les persones i les relacions familiars a Itàlia, Catalunya i Espanya, en relació al Dret a la Unió Europea i a la jurisprudència del Tribunal EDU. Cada tema serà afrontat en forma comparada amb dos breus informes de col·legues catalans i italians al qual seguiran intervencions i preguntes.

 Esperem que les ponències siguin del vostre interés.

 

Programa de la I Jornada Ialo-catalana de dret de les persones i de les relacions familiars (PDF)   pdf_icon

 

Projecte EUFam's

En el marc del Projecte EUFam's, el passat mes d'octubre es va organitzar a València, el Quart Seminari d'Intercanvis Nacionals. L'acte va tenir per objecte avaluar l'estat d'aplicació a Espanya dels Reglaments de la UE Dret de família (Brussel·les IIa, Roma III, 4/2009 i 650/2012) i la seva interacció amb les Convencions Internacionals. L'objectiu del Seminari va ser identificar problemes derivats de la pràctica en el procés d'aplicació i l'elaboració de propostes per millorar l'eficàcia dels Instruments Europeus a Espanya.

La presentació del projecte i l'objectiu del Seminari va anar a càrrec d'acadèmics de la Universitat de Milà, la Universitat de València i de la nostra Vocal de la Junta la Sra. Mª del Pilar Tintoré, com representant de la AEAFA. Tres experts en la matèria juntament amb la resta dels participants convidats van abordar qüestions crucials, problemes i possibles solucions que van ser debatuts àmpliament.

Així mateix, en el marc del Projecte, també s'han dut a terme d'altres accions com la preparació d'un qüestionari que va ser difós entre tots els socis de la SCAF, amb una àmplia participació, que ha permès obtenir dades rellevants sobre l'estat de la situació a Espanya.

El següent seminari d'aquest projecte europeu tindrà lloc a Luxemburg el proper dia 12 de maig del 2017 al qual assisitirà, en representació i com a coordinadora del projecte, la Sra. Mª del Pilar Tintoré.

 

EUFam's Project

 

Jornada a la Universitat de Lleida (26 abril 2017 - Sala d'Actes de l'Edifici del Rectorat)

 

Benvolgudes companyes i benvolguts companys,


Ens plau adjuntar-vos el programa de la jornada organitzada pel Departament de Dret Privat de la Universitat de Lleida en la que hi col·labora, entre d’altres, la Societat Catalana d'Advocats de Família en virtut del conveni de col·laboració signat amb la UdL.


La jornada, intitulada 'Balances y retos de las personas con discapacidad: Décimo aniversario de la Convención de Nueva York', tindrà lloc el dimecres, 26 d'abril, a les 16:45 hores a la Sala d'Actes de l'Edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (Plaça Victor Siurana, 1 - Lleida).


La jornada és de caràcter gratuït. Per poder-vos inscriure cal que us dirigiu directament a la Secretaria del Departament de Dret Privat (Tel. 973.70.33.37 -matins-). El període d’inscripció és obert fins el dilluns, 24 d’abril.

 

Programa de la Jornada [PDF]

 

VII Trobada Anual de socis de la SCAF (18-20 maig 2017 Palma)

Benvolgudes, benvolguts,

Us adjuntem el programa de la VII Trobada Anual de socis de la Societat Catalana d’Advocats de Família; que hem intitulat “Ampliant el Dret de Família. Sopar jurídic a Palma de Mallorca” i que se celebrarà a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de les Illes Balears del 18 al 20 de maig de 2017. Atès que es tracta d’un programa provisional, pot ésser modificat lleument.


Cas que la Trobada sigui del vostre interès i vulgueu reservar habitacions, hem arribat a un acord amb Meliá Hotels Internacional en virtut del qual i malgrat que serà temporada alta, ens han bloquejat 50 habitacions a l'hotel Tryp Palma Bellver **** als següents preus:

- Habitació doble ús individual 130,90 €/nit (IVA inclòs)

- Habitació doble ús doble 143,99 €/nit (IVA inclòs).

Els preus inclouen l’esmorzar buffet.

Per a gaudir d’aquesta oferta, les habitacions s’han de reservar directament clicant sobre el botó que hem habilitat a tal fi, i que trobareu a sota del programa de la Trobada, abans del 10 d’abril; data en la que s’alliberaran les habitacions que no hagin estat reservades. A partir d’aquesta data, les peticions d’habitacions seran ateses per l’hotel segons la seva disponibilitat.

En el moment de fer la reserva se us demanarà la targeta de crèdit per garantir l'habitació, el càrrec es farà durant l’estada.

Des de l’hotel Tryp Palma Bellver **** recomanen que la reserva la realitzeu utilitzant el navegador Mozilla Firefox per a garantir l'òptim funcionament de l'eina. Les reserves s'han de fer a través del vostre ordinador o portàtil (procureu no utilitzar el mòbil, tauleta, iPads, etc per evitar errors en la reserva).


Us animem també a que participeu a la Trobada presentant comunicacions; que es presentaran el divendres 19 de maig a la tarda.

 

Programa de la VII Trobada Anual de socis (PDF)  pdf_icon

Els col·legiats de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de les Illes Balears s'han d'inscriure directament en aquest web: http://icaib.scaf.cat

Reserva habitacions Trobada SCAF

 

 
Més articles...