Esdeveniments SCAF

Nota: I Jornada Italo-catalana de dret de les persones i de les relacions familiars (Nàpols, 13/10/2017)

I Jornada Italo-catalana

Arribàvem, la majoria, el dijous migdia i un grapat de nosaltres coincidíem en el mateix avió.... allà estaven en Paco i la Mercè Mira, esperant a ser els últims per baixar de l'avió i trepitjar terra napolitana.

Feia calor i ens dirigíem en taxi a l'hotel, que es trobava en mig del barri antic: quants cotxes i quina velocitat.....miràvem i veiem tres en una motocicleta sense casc!... Semàfors en vermell, que no semblaven que hi fossin....

Per fi arribàvem i, després de deixar les bosses, vàrem anar a dinar al restaurant de pasta més emblemàtic de la zona: "per favor, quina pizza!".... boníssima i més encara si era acompanyada d'una cervesa ben freda.

La primera jornada tindria lloc l’endemà, 13 d’octubre, a la biblioteca històrica: "Alfredo de Marsico", en el Castel Capuano, tota una meravella: miràvem la biblioteca i, davant nostre, podíem llegir: "Testimone del Passato Garante del Futuro".

A les 9.45, la Mercè va donar inici a la jornada. No va poder assistir en Paco per una desafortunada caiguda que el va fer quedar-se a reposar.

L'ambient era molt i molt confortable i els advocats molt i molt hospitalaris. Ens trobàvem com a casa: la organització de la jornada, des de bon principi, mereixia un premi. El fet de parlar els ponents italians en italià no va ser cap inconvenient, atès que portàvem traduïdes les ponències al nostre idioma. Es va parlar del dret de les persones i de les relacions familiars i vàrem comparar diferents formes jurídiques en un i un altre ordenament jurídic. Tot era tan interessant!!

Ja arribava l'hora de dinar i la organització italiana ens va sorprendre amb un dinar relacional de menjar típic a dins del Castell. Que amables varen ser en tot moment!

A les tres es reprenia la jornada per tractar temes com la filiació, l’accés a la justícia i la organització de la administració de justícia i processos, per acabar tractant el dret europeu de família: les seves perspectives i les seves limitacions.

Eren les 18.30 i no acabava el col·loqui que despertava l’interès de tots els que estàvem a la biblioteca, una biblioteca amb molta història i molt sàvia.

Va ser una jornada molt intensa, agradable i propera a una ciutadania i ordenament jurídic del que sempre, hem d’aprendre.

I Jornada Italo-catalana a Nàpols

A les 21.00 ens esperava el sopar en un local del centre antic, en ple carrer que respirava essència napolitana. Un grup de 5 joves tocaven en directe i el xef ens servia plats típics napolitans... mentre ballaven. Molta música, moltes cançons, moltes xerrades, molt agraïts tots nosaltres convidats aquella nit en aquell local amb aquell menjar i amb tan bona companyia.

Ja era hora de marxar, donat que l’endemà ens esperava Pompeia i Sorrento.

Pel mati, ens esperava un mini bus amb guia, que ens dirigia a la ciutat de Pompeia: vila romana que va ser sepultada pel volcà Vesuvi l'any 79 dC. Ja en coneixeu la història, oi? Doncs les imatges valen més que mil paraules: increïble com varen arribar a ser tan intel·ligents!

A la tarda vàrem fer ruta cap a Sorrento, a on, diuen, es troba el millor limoncello.

Després d'un bon cafè, havíem de tornar a l'hotel per preparar-nos per anar a sopar i fer el comiat, els que l’endemà, diumenge, tornàvem. El Paco ens va acompanyar en aquesta vetllada tan agradable.

L’endemà, els afortunats vàrem poder visitar l’Illa de Capri i, els que no, agafaven el vol direcció Barcelona.

Els advocats italians, que viuen la seva professió i admiren als seus companys, van manifestar l’honor de rebre advocats catalans especialistes en dret de família i vàrem quedar que la segona jornada internacional seria, com no, a la ciutat de Barcelona, i aviat.

Segons la meva humil opinió, dir-vos que la experiència que hem viscut tots en aquesta primera trobada, ha estat enormement enriquidora que m’ha format com a persona i com a professional, amb la qual cosa hi tornaria a repetir.

Gràcies!


Mireia Ruiz

 

XV Jornades de Dret de Família de Barcelona (23 i 24 novembre 2017)

 

Benvolgudes i benvolguts,

Ens plau adjuntar-vos el programa definitiu de les XV Jornades de Dret de Família de la Societat Catalana d'Advocats de Família; que hem intitulat “Sempre hi ha coses noves” i que es durà a terme a The Imperial (Gran Via de les Corts Catalanes, 670 - Barcelona) els dies 23 i 24 de novembre.

Esperem que aquestes Jornades siguin del vostre interès.

 

[INSCRIPCIONS TANCADES] 

 

PROGRAMA DE LES JORNADES

 

Dijous 23 de novembre


15:30  Recepció d’assistents i entrega de material

16:00  Obertura a càrrec de la Sra. MARIA EUGÈNIA GAY i ROSELL, Degana de l’ICAB

16:30  Els procediments de modificació judicial de la capacitat d’obrar de fills i avis. Prevenció, previsió, resolució

Il·lm. Sr. FRANCESC XAVIER PEREDA GÁMEZ, Magistrat President de la Secció 18a de l’Audiència Provincial de Barcelona

Col·loqui

18:00  Pausa cafè

18:30  Abintestat en parelles estables

Sr. RAMON PRATDESABA RICART, Advocat i president de l’Associació Catalana d'Especialistes en Dret de Successions (ACEDS)

Col·loqui

 

Divendres 24 de novembre

 

9:30  La quantificació de la compensació econòmica segons els criteris del TSJC

Il·lm. Sr. JOAN MANEL ABRIL CAMPOY, Catedràtic acreditat de Dret Civil de la UAB. Magistrat en excedència del Tribunal Superior de Justícia del Catalunya

Col·loqui

11:00  Pausa cafè

11:30  ¿Com afecta el Dret de Família -ja sigui per la celebració del matrimoni o la constitució de la parella de fet, ja sigui per la seva dissolució- a la situació administrativa de Residència regular a Espanya dels Estrangers no comunitaris?

Sra. MARIA RIERADEVALL TARRÉS, Advocada especialitzada en Dret d’Estrangeria

Col·loqui

14:00  Dinar optatiu al Saló Dalí de l’Hotel El Palace. Cal inscripció prèvia. Preu 49 €

16:30  Doctrina jurisprudencial del TEDH en matèria de Dret de Família

Excm. Sr. PERE PASTOR VILANOVA, Magistrat del Tribunal Europeu de Drets Humans en representació del Principat d’Andorra

Col·loqui

18:00  Pausa cafè

18:30  Nulidad de actuaciones en los procedimientos de Familia. Presupuestos para la nulidad. Cómo y cuándo solicitarla. Casuística de las incidencias que pueden dar lugar a lo largo de la tramitación del procedimiento

Sra. Ma DOLORES AZAUSTRE GARRIDO, Advocada i vicepresidenta de la AEAFA

Col·loqui

 

Jornada sobre dret col·laboratiu (21/9/2017 al CEJFE, Barcelona)

Benvolgudes i benvolguts,

Us facilitem el programa de la Jornada sobre dret col·laboratiu que tindrà lloc el 21 de setembre al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Carrer d'Ausiàs Marc, 40 - 08010 Barcelona). La jornada respon al compromís del Govern en la promoció i el desenvolupament dels sistemes alternatius de gestió i resolució dels conflictes.

En aquesta jornada es presentarà el Dret col·laboratiu com a ADR (Alternative Dispute Resolution) amb el compromís dels advocats de resoldre els conflictes de manera no adversarial i s’analitzarà la participació que ha de tenir l’Administració general, a la vista del model basc. La Jornada també servirà com a presentació pública de l’Associació Catalana de Dret Col·laboratiu, associació que neix a l’empara del Departament de Justícia però que es regirà pels seus propis estatuts i no dependrà de l’Administració.

Podeu trobar més informació i el formulari d’inscripció al web:

http://cejfe.gencat.cat/ca/detalls/activitatagenda/jornada-sobre-el-dret-collaboratiu

 

 

Programa de la Jornada sobre dret col·laboratiu (PDF)   pdf_icon

 

 

Nota: Xerrada al centre cultural Ton i Guida de Barcelona (25/5/2017)

 

El passat dia 25 de maig de 2017, la SCAF va ésser convidada a fer una xerrada al centre cultural TON i GUIDA al barri de Roquetes a Barcelona. Com a representants de la SCAF va assistir el seu President d’honor Sr. Francesc Vega Sala i la vocal Sra. Cristina Martínez Vicente. Varen assistir a la xerrada un grup de veïns i veïnes del barri als quals se’ls va explicar els diferents tipus de parelles sentimentals reconeguts en la nostra legislació de Catalunya i les relacions convivencials d’ajuda mútua. Tot seguit es va respondre a les preguntes i qüestions que els assistents varen plantejar, aquestes, dirigides bàsicament a les derivades del tema de la pensió de viduïtat en el cas de separació i/o divorci i en relació als drets de viduïtat de la nova parella.

 

Xerrada al centre cultural Ton i Guida

 

I Jornada Italo-catalana de dret de les persones i de les relacions familiars (13/10/17 Nàpols)

Benvolgudes i benvolguts,

Us fem a mans el programa de la Primera Jornada Italo-catalana de dret de les persones i de les relacions familiars coorganitzada amb lAIAF (Associazione Italiana degli Avvocati per la famiglia e per i minori).

La Jornada es celebrarà el 13 doctubre del 2017 a la Biblioteca Storica Alfredo De Marsico, Castel Capuano, pols.

Els advocats de família italians i catalans es troben amb la finalitat d'un intercanvi formatiu sobre el dret i la justícia de les persones i les relacions familiars a Itàlia, Catalunya i Espanya, en relació al Dret a la Unió Europea i a la jurisprudència del Tribunal EDU. Cada tema serà afrontat en forma comparada amb dos breus informes de col·legues catalans i italians al qual seguiran intervencions i preguntes.

 Esperem que les ponències siguin del vostre interés.

 

Programa de la I Jornada Ialo-catalana de dret de les persones i de les relacions familiars (PDF)   pdf_icon

 
Més articles...